Száz éve minőségi zene

Zenekarunk a múlt század középső évtizedeinek zenéjét választotta repertoire-jának alapjául. A szwing és a hot jazz kora kimeríthetetlen forrása a minőségi zenének és a frappáns dalszövegeknek is. Koncertprogramunk idő- és persze térbeli utazásra is hívja a közönséget az „ámerikai zene“ bűvkörébe vonódott pesti zeneszerzők első szárnypróbálgatásaitól a szwing legkifinomultabb, ötvenes évekbeli chicagói, newyorki remekműveiig. Márkus Alfréd, Eisemann Mihály, George Gershwin, Cole Porter, Dorothy Fields, Fred Ebb – csak néhány név a zeneszerzők közül, akiknek a dalai feltűnnek a koncertprogramban. Az utazásból nem maradhat ki Párizs sem, ahonnan francia nyelven elhangzó sanzonok kerültek a műsorba.

A Golddies zenekar héttagú formáció. Tagjai: Fülöp Leona – ének, Varga Hédi – ének, Bertók Szimi – zongora és ének, Jožko Šmida – pozaun, Varga Frici – basszusgitár és ének, Farkas Péter – dob, Lovas Tibor – gitár és ének.
A zenekarunk négy stúdiócd-t adott ki ezidáig: Golddies Latin, Szwinging Golddies, Nem ZZAJ, Golddies és a Tizenhárom derék szwing és más tüzes talpalávalók címűt.