Menu Zavrieť

Száz év minőségi zene

Zenekarunk a múlt század középső évtizedeinek zenéjét választotta repertoire-jának alapjául, mert a szwing és a hot jazz kora kimeríthetetlen forrása a minőségi zenének és a frappáns dalszövegeknek is. A kabarék, orfeumok, zenés színházak és csodálatos filmzenék kora ez, amikor a zeneszerzők fokozatosan az amerikai zene bűvkörébe vonódnak, és a szövegírók szövegeire még odafigyel a közönség. Az az idő, amikor a rádió népszerűsítésére még reklámdalokat írnak, de amikor már kormányrendelet készül a nyitott ablaknál történő rádiózás megtiltására. Koncertprogramunk ezt a kort idézi meg, azokkal a régimódi dalokkal, amiket annak idején “a kalaposinasok is fütyültek”.

A Miért szerettem bele magába? című 40-120 perces koncertprogramunk a 20. század középső évtizedeinek legismertebb magyar mozifilmslágereit, kupléit és ismert táncdalait mutatja be. A koncert izgalmas, tartalmas konferansszal köti össze az egyes dalokat.

A zenekar sokéves nagyszínpadi tapasztalattal bír (többek közt a Cseh- és Morvaországi Magyarok Szövetsége gálaestje, a Lévai Nyári Fesztivál, a Bátorkeszi Borfesztivál, Felvidéki Vágta, Tatai Víz-virág Családi Fesztivál Groupama színpada,  Esztergomi Várszínház,  Nyírbátori Zenei Napok, Párkányi Simon-Júda vásár, televíziós szereplés a szlovákiai Kristály Rallye jótékonysági gáláján, stb. – részletesen a Referenciák közt). Ugyanakkor egészen kis közönség előtti fellépést is szívesen vállal, térzene, promenádzene vagy akár fürdőhelyek animációs programja részeként.

A Szwingatlanügynökség (Golddies) zenekar öttagú formáció. Tagjai: Fülöp Leona – ének, Jožko Šmida – pozaun, Varga Frici – basszusgitár és ének, Farkas Péter – dob, Lovas Tibor – gitár és ének.